Om Konstrundan i Blekinge

2024 års KONSTRUNDA

Konstrundan 2024 kommer att gå av stapeln den 4-5 maj.

Ateljéerna hålls öppna mellan kl. 10 – 17.

På Ronneby Kulturcentrum i centrala Ronneby visas en samlingsutställning 27 april-12 maj. Öppettider; tis – fre kl. 11-16, lör – sön kl. 11-15.

Vernissage för samlingsutställningen är den 27 april kl.13.

Över 40 medlemmar

Den första Konstrundan i Blekinge var 1994. På affischerna stod det kort och gott – Konstrundan. Den började i västra delen av Blekinge, men spred sig snart över hela länet.

Inträdeskrav för Konstrundan

För att bli medlem i konstrundan krävs att man är medlem i KRO/KIF, KHVC, KC Syd, Grafiska Sällskapet eller Svenska Tecknare och bor helt eller delvis i Blekinge.
Läs mer under sidan: Bli medlem

Vårlig konstbegivenhet

Tillgängligheten, enkelheten och den trivsamma atmosfären hos utställarna har inneburit, att vår konstrunda i Blekinge numera är en etablerad årlig och dessutom vårlig konstbegivenhet med många tusen besökare.

Det finns glas-och textilkonstnärer, målare, grafiker, tecknare, keramiker, skulptörer och digital konst att besöka. De är spridda över hela Blekinge från Ramdala, Kristianopel i öster till Olofström, Sölvesborg i väster.

Konstintresserade, som först kanske tar en översiktskoll på samlingsutställningen i Ronneby, har alltså stora möjligheter att variera sig.

Frågetävlingen

Under Konstrundan finns möjlighet att delta i en frågetävling där du gissar på vem av rundans konstnärer som gjort årets bild. Frågeformulär säljs av flera av våra konstnärer och kostar 100:-. På köpet får du ett litet konstverk av konstnären i fråga. Har du gissat rätt på frågan har du chans att vinna ett originalverk till ett ungefärligt värde av 1000:-.

Vänligen notera att tillgången på frågeformulär är begränsad. Varje konstnär tillhandahåller max 15 stycken frågeformulär med tillhörande minikonstverk.

Exempel.
-Om du köper ett frågeformulär hos konstnär A tävlar du om ett originalverk av konstnär A.
-Om du köper ett frågeformulär hos konstnär B tävlar du om ett originalverk av konstnär B.
-Köper du frågeformulär hos både konstnär A och B har du alltså dubbla chanser.
-Ju fler frågeformulär du införskaffar desto fler vinstchanser får du!

Vinnare kontaktas av respektive konstnär. Vinst som inte hämtas inom tre månader återfaller konstnären.

Styrelsen 2023-2024

Ordförande Maj-Lis Olsson
Sekreterare Karin Howding
Kassör Maj-Lis Olsson
Annika Smedjebäck
Abeer Alzoubi
Rolf Graham
Suppleander Lena Wik, Ingrid A. Himmelstad

En grön-röd vimpel är Konstrundans vägvisare och dess logo.