Om Konstrundan i Blekinge

2020 års KONSTRUNDA

Konstrundan 2020 kommer att gå av stapeln den 16 – 17 maj! Ateljéerna hålls öppna mellan kl. 10 – 17.

På Kulturcentrum i centrala Ronneby visas en samlingsutställning 9 – 24 maj med verk av samtliga konstnärer.
Vernissage för samlingsutställningen är den 9 maj kl. 13.00.

Under konstrundan har Kulturcentrum öppet: 16-17 maj kl. 11-16. Övriga dagar hålls öppet enligt Kulturcentrums vanliga öppettider.

Över 40 medlemmar

Den första Konstrundan i Blekinge var 1994. På affischerna stod det kort och gott – Konstrundan. Den började i västra delen av Blekinge, men spred sig snart över hela länet.

Inträdeskrav för Konstrundan

För att bli medlem i konstrundan krävs att man är medlem i KRO/KIF, KHVC, KC Syd, Grafiska Sällskapet eller Svenska Tecknare
Läs mer under sidan: Bli medlem

Vårlig konstbegivenhet

Tillgängligheten, enkelheten och den trivsamma atmosfären hos utställarna har inneburit, att vår konstrunda i Blekinge numera är en etablerad årlig och dessutom vårlig konstbegivenhet med många tusen besökare.

Det finns glas-och textilkonstnärer, målare, grafiker, tecknare, keramiker, järnsmeder och skulptörer att besöka. De är spridda över hela Blekinge från Ramdala, Kristianopel i öster till Olofström, Sölvesborg i väster.

Konstintresserade, som först kanske tar en översiktskoll på samlingsutställningen i Ronneby, har alltså stora möjligheter
att variera sig. 

Frågetävlingen

Under Konstrundan finns möjlighet att delta i en frågetävling där du gissar på vem av rundans konstnärer som gjort årets bild. Frågeformulär säljs av respektive konstnär och kostar 100:-. På köpet får du ett litet konstverk av konstnären i fråga. Har du gissat rätt på frågan har du chans att vinna ett originalverk till ett ungefärligt värde av 1000:-.

Vänligen notera att tillgången på frågeformulär är begränsad. Varje konstnär tillhandahåller max 15 stycken frågeformulär med tillhörande minikonstverk.

Exempel.
-Om du köper ett frågeformulär hos konstnär A tävlar du om ett originalverk av konstnär A.
-Om du köper ett frågeformulär hos konstnär B tävlar du om ett originalverk av konstnär B.
-Köper du frågeformulär hos både konstnär A och B har du alltså dubbla chanser.
-Ju fler frågeformulär du införskaffar desto fler vinstchanser får du!

Vinnare kontaktas av respektive konstnär. Vinst som inte hämtas inom tre månader återfaller konstnären.

En grön-röd vimpel är Konstrundans vägvisare och dess logo.